Na hlavný obsah

Charkov zasiahol ďalší ruský útok, hlásia šesť obetí a desať zranených

Útočili bezpilotné lietadlá.

Charkov zasiahol ďalší ruský útok, hlásia šesť obetí a desať zranených
Archívna snímka útoku na Charkov. Foto: TASR/AP

Pri novom ruskom útoku na druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov v sobotu (6. 4.) skoro ráno prišlo o život šesť ľudí. Desať ďalších sa zranilo. Uviedli to na sociálnej sieti Telegram šéf správy Charkovskej oblasti Oleh Syněhubov a starosta Charkova Ihor Terechov.

Ukrajinská polícia uviedla, že útok bol vykonaný bezpilotnými lietadlami. Zverejnila tiež fotografie požiarov, ktoré vypukli v uliciach mesta a okolo budov.

Verejnoprávna televízia Suspilne podľa agentúry Reuters uviedla, že bol poškodený výškový bytový dom v Ševčenkivskej štvrti a vyhorel obchod. Ďalšie správy uvádzali, že útok sa uskutočnil krátko po polnoci. 

Terechov dodal, že útok zasiahol obytné oblasti a poškodených bolo najmenej deväť výškových budov, tri ubytovne, rad administratívnych budov, obchod, čerpacie stanice, autoservis a automobily.

Synehubov už skôr informoval o útoku na obytnú budovu v Charkove a raketovom útoku na dedinu severne od mesta. Ani pri jednom z týchto incidentov však neboli hlásené žiadne obete.

Charkov, na severovýchode Ukrajiny je častým cieľom ruských útokov, ktoré v posledných týždňoch zosilneli. V stredu pri útoku dronu na mesto zahynuli štyria ľudia a boli vážne poškodené obytné domy.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet