Na hlavný obsah

Matúš Šutaj Eštok odmieta, že by odmeňovanie policajtov pred voľbami bolo účelové

Podľa B. Gröhlinga pomohli P. Pellegrinimu kroky vlády.

Matúš Šutaj Eštok odmieta, že by odmeňovanie policajtov pred voľbami bolo účelové
Zľava Branislav Gröhling a Matúš Šutaj Eštok. Foto: RTVS

Podľa poslanca a predsedu SaS Branislava Gröhlinga pomohli Petrovi Pellegrinimu pred druhým kolom prezidentských volieb jednotlivé kroky predstaviteľov súčasnej vlády. Jedným z nich malo byť aj odmeňovanie policajtov ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom.

„Vláda pomáhala Pellegrinimu, aj pán minister, ktorý dal špeciálne odmeny vojakom a policajtom, aj keď mesiace predtým sa o nich nezaujímal,“ povedal Gröhling v nedeľnej (7. 4.) diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

Gröhling hovoril o ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (Hlas-SD), ktorý bol taktiež hosťom v relácii RTVS.

Účelový mal byť podľa neho aj navrhovaný zákon o medveďoch z dielne ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nom. SNS), či vyjadrenia ministra práce Erika Tomáša. „Hovoril o tom, že keby sa Ivan Korčok stal prezidentom, mohol by zrušiť sociálne výhody.

Vysvedčenie súčasnej vláde

Minister vnútra Šutaj Eštok sa voči vyjadreniam Gröhlinga ohradil. Tvrdil, že odmenami chcel predísť odchodu do civilu tých policajtov, ktorí sú v dôchodkovom veku. „Ak všetci títo odídu, neviem kto nám bude garantovať bezpečnosť,“ vysvetlil.

Podľa Šutaja Eštoka ľudia v prezidentských voľbách vystavili vysvedčenie súčasnej vláde a dali jej najavo, že sú s jej prácou spokojní. S výsledkom volieb je spokojný. O Petrovi Pellegrinim hovoril ako o proslovenskom prezidentovi.

Branislav Gröhling naopak neskrýval sklamanie, výsledky však rešpektuje. Peter Pellegrini bude mať podľa neho výzvu odpútať sa od súčasnej vlády. „Aby nebol jej prisluhovačom, aby bol ozaj prezidentom všetkých,“ skonštatoval.

Šutaj Eštok je presvedčený, že Peter Pellegrini bude prezidentom dve volebné obdobia, nielen päť rokov. Gröhling síce Pellegrinimu k víťazstvu zagratuloval, ale zdôraznil, že si myslí, že Ivan Korčok by bol skvelým prezidentom.

Čo povedal víťaz prezidentských volieb Peter Pellegrini sme zhrnuli v Správach RTVS:

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko