Na hlavný obsah

Peter Pellegrini povedal, aké kroky budú nasledovať v strane Hlas-SD. Ak ide o budúceho predsedu, má svoju preferenciu

O budúcnosť svojej strany sa neobáva.

Peter Pellegrini povedal, aké kroky budú nasledovať v strane Hlas-SD. Ak ide o budúceho predsedu, má svoju preferenciu
Peter Pellegrini v RTVS Foto: RTVS

Novozvolený prezident SR Peter Pellegrini sa o budúcnosť strany Hlas-SD neobáva. Dodrží tradíciu a z postu predsedu strany odstúpi, vzdá sa aj členstva v nej. V nedeľnej (7. 4.) politickej relácii RTVS O 5 minút 12 hovoril aj o tom, aké kroky budú nasledovať v Hlase.

„Jedným z mojich nástupcov bude niekto z podpredsedov strany a päticu dopĺňa Matúš Šutaj Eštok. Z nich budem snemu navrhovať svojho nástupcu,“ priblížil.

Očakáva, že snem vyjadrí jasnú podporu jednému kandidátovi, na ktorom sa celé vedenie – vrátane Pellegriniho – zhodne. Priznal, že ak ide o budúceho predsedu strany Hlas-SD, už má preferenciu, konkretizovať to však nechcel.

O budúcnosť svojej strany sa neobáva. Za tri roky existencie podľa neho preukázala veľkú životaschopnosť.

„Strana by mala získať ešte väčšie sebavedomie. Môžeme ju nazvať prezidentskou stranou, keďže zo svojich radov dokázala vygenerovať budúcu hlavu štátu. To by malo stranu posilniť, nie oslabiť,“ vysvetlil.

Pellegrini sa tiež vzdá postu predsedu parlamentu, na ktorom ho nahradí buď minister informatizácie Richard Raši alebo ministerka hospodárstva Denisa Saková. „Budem s nimi o tom hovoriť, ale budem rešpektovať ich osobné rozhodnutia,“ povedal.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko