Na hlavný obsah

Prezidentskí kandidáti odpovedali, čo si jeden na druhom najviac vážia

Kandidátov sme sa pýtali aj na to, či vedia pomenovať jednu chybu v ich kariére a ako sa z nej poučili.

Prezidentskí kandidáti odpovedali, čo si jeden na druhom najviac vážia
Na snímke (zľava) prezidentskí kandidáti Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Foto: SITA/Milan Illík, Martin Medňanský, koláž RTVS

Postupujúci prezidentskí kandidáti Ivan Korčok a Peter Pellegrini si jeden na druhom cenia najmä spôsob komunikácie.

Takto odpovedal I. Korčok na otázky po relácii RTVS Z Prvej ruky špeciál, v ktorej sa stretli prvýkrát v kampani pred druhým kolom prezidentských volieb:

Ivana Korčoka sme sa pýtali tiež na to, čo považuje za chybu svojej kariéry. Odpovedal, že „človek musí vedieť odhadnúť, kedy je potrebné mlčať a kedy sa naopak ozvať“.

„Niekedy som hovoril, keď som nemal a mlčal som, keď som hovoriť mal. Túto skúsenosť si beriem do Prezidentského paláca a myslím si, že by som sa z toho dokázal poučiť,“ uviedol Ivan Korčok.

Na Petrovi Pellegrinim si cení to, že „nie je nastavený vulgárne a agresívne“.

Peter Pellegrini sa vyjadril podobne. Na Ivanovi Korčokovi si podľa svojich slov váži „formu, akou komunikuje“.

Pozrite si aj celé odpovede P. Pellegriniho po relácii RTVS Z Prvej ruky špeciál:

Na otázku, či by vedel uviesť jednu chybu svojej kariéry odpovedal, že ich spravil viacero.

„Ak som však nejakú spravil, tak som si ju uvedomil a snažil som sa ju znova nespraviť. Je ľudské robiť chyby, ale nesmiete si pred nimi zatvárať oči. Som typ človeka, ktorý keď sa zmýli, tak si chybu vie priznať a potom robí všetko pre to, aby ju nezopakoval,“ uzavrel Peter Pellegrini.

Nezmeškajte finálový duel

Rozhlasovo-televíznu diskusiu Ivana Korčoka a Petra Pellegriniho, ktorá bude ich poslednou debatou, RTVS odvysiela v stredu 3. apríla o 20.10 h na obrazovkách televíznej Jednotky a vo vysielaní Rádia Slovensko. Reláciu budú moderovať Marta Jančkárová a Marek Makara.

Do druhého kola postúpil Ivan Korčok s podporou 42,51 percenta voličov. Peter Pellegrini získal v prvom kole volieb 37,02 percenta hlasov.

Volebná účasť v prvom kole prezidentských volieb, ktoré sa konalo v sobotu (23. 3.), dosiahla 51,91 percenta (2 265 656 voličov). Platný hlas odovzdalo 2 254 206 voličov.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko