Na hlavný obsah

RTVS prinesie odbornú diskusiu o budúcnosti verejnoprávnej televízie a rozhlasu

Diskusie sa zúčastní aj generálny riaditeľ EBU Noel Curran.

RTVS prinesie odbornú diskusiu o budúcnosti verejnoprávnej televízie a rozhlasu
Výšková budova televízie RTVS. Foto: RTVS/Patrik Tarics

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) zorganizuje v stredu (10. 4.) odbornú diskusiu Ako ďalej RTVS? o budúcnosti RTVS v kontexte s Európskym aktom o slobode médií. Diskusie sa zúčastní aj generálny riaditeľ Európskej vysielacej únie (EBU) Noel Curran. EBU združuje 112 členských organizácií z 56 krajín.

Odborná debata sa uskutoční v stredu (10. 4.) o 13.00 h vo Veľkom koncertnom štúdiu v budove Slovenského rozhlasu v Bratislave. V debate sa budú odborníci zaoberať aj otázkami nezávislosti médií, úlohám verejnoprávnych médií a situácii RTVS v súvislosti s pripravovaným novým zákonom o Slovenskej televízii a rozhlase.

Okrem toho sa bude hovoriť aj o financovaní verejnoprávnych médií, kontrole a obsahu verejnoprávnych médií, obsahu spravodajstva a publicistiky. Hostia sa budú venovať aj téme rebrandingu – náklady a stotožnenie sa s novou značkou.

Možnosť položiť otázky bude mať aj publikum. Diskusiu budú moderovať Karolína Lacová a Ľubomír Bajaník.

Okrem Currana sa diskusie zúčastní aj generálna riaditeľka Rozhlasu a Televízie Litva a členka Výkonného výboru EBU Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj, riaditeľ Spravodajstva a publicistiky Českej televízie Petr Mrzena, dokumentarista, režisér, producent a pedagóg VŠMU Peter Kerekeš, vedúci Katedry žurnalistiky Katolíckej univerzity Ružomberok Peter Kravčák a odborník na mediálne právo a advokát Tomáš Kamenec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko