Na hlavný obsah

RTVS sa rázne ohradzuje proti výrokom premiéra. Generálny riaditeľ Ľ. Machaj vyzýva vládu na dialóg

RTVS reaguje na nepravdivú dezinformačnú kampaň.

RTVS sa rázne ohradzuje proti výrokom premiéra. Generálny riaditeľ Ľ. Machaj vyzýva vládu na dialóg
Na snímke zľava generálny riaditeľ RTVS Ľ. Machaj a predseda vlády SR R. Fico. Foto: TASR/J. Novák, M. Baumann, koláž RTVS

Generálny riaditeľ Ľuboš Machaj a manažment RTVS reagujú na nepravdivú dezinformačnú kampaň vedenú proti RTVS.

Predseda vlády SR Robert Fico v nedeľu (7. 4.) vyhlásil: „Je ešte pár citlivých tém, ktoré musí vládna koalícia rázne a rýchlo vyriešiť, najmä doslova ilegálne politické pôsobenie RTVS“.

Generálny riaditeľ a manažment RTVS sa rázne ohradzujú proti tomuto tvrdeniu.

„Chcem ubezpečiť verejnosť, že verejnoprávny vysielateľ si plní a naďalej bude plniť všetky úlohy, ktoré mu vyplývajú z právnych predpisov a z podstaty jeho verejnoprávneho poslania. Považujem slová predsedu vlády SR za prípravu procesu skráteného legislatívneho konania v súvislosti s novým zákonom o verejnoprávnom médiu, ktorého zjavným účelom je mocenské ovládnutie nezávislého a verejnoprávneho vysielateľa Rozhlasu a televízie Slovenska,“ vyhlásil Machaj.

Generálny riaditeľ a manažment RTVS sa obracajú na predstaviteľov vládnej koalície, aby namiesto vytvárania negatívnej mienky o verejnoprávnych médiách, ktorá má dopad aj na zamestnancov RTVS, začala konečne konštruktívny dialóg o fungovaní verejnoprávneho média v súčasnej spoločnosti.

Reakcii vedenia RTVS na premiérové slová sme sa venoval aj v Správach RTVS:

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko