Na hlavný obsah

Študenti gymnázia v Tisovci vyrábajú „spomaľovač starnutia“, ide o špeciálnu kašu

Výrobok zhotovujú študenti prostredníctvom firmy Greenture.

Študenti gymnázia v Tisovci vyrábajú „spomaľovač starnutia“, ide o špeciálnu kašu
Na snímke ovsená kaša, ktorú vyrábajú študenti gymnázia v Tisovci. Foto: RTVS

Študenti gymnázia v Tisovci pripravujú ovsenú kašu, ktorá spôsobuje spomaľovanie starnutia. Koordinátorka študentskej firmy na gymnáziu v Tisovci Martina Paľová uviedla, že nápad vznikol na základe výskumu žiačky Niny Vavrekovej.

O jedinečnom projekte sa s Martinou Paľovou rozprával redaktor RTVS Radovan Kondrlík v spravodajskom bloku Aktuálne :24:

„Skúmala rastlinu moringa a jej blahodarné účinky na sliepkach. Výskum predstavila žiakom, ktorých napadlo, že môžu vytvoriť ovsenú kašu, do ktorej pridajú moringu. Tá obsahuje látky, ktoré sú pre človeka výživné a pôsobí ako spomaľovač starnutia,“ dodala Martina Paľová.

Vysvetlila, že moringa pochádza z Ázie a Afriky. „Má veľké množstvo antioxidantov, ktoré napomáhajú vitalite a zdravému životnému štýlu,“ doplnila koordinátorka.

Výrobok zhotovujú študenti prostredníctvom študentskej firmy Greenture. „Na základe pripravenej receptúry si navážia jednotlivé ingrediencie a dajú ich do obalov, ktoré si tlačia samotní študenti. Lepia ich tiež lepidlom, ktoré vyrobili z potravín, ktoré sú konzumné,“ uzavrela Martina Paľová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko