Na hlavný obsah

Taylor Swift sa dostala na zoznam miliardárov. Pridala sa k hudobníkom ako Jay-Z či Rihanna

Miliardárkou sa podľa Forbesu stala už vlani v októbri.

Taylor Swift sa dostala na zoznam miliardárov. Pridala sa k hudobníkom ako Jay-Z či Rihanna
Na snímke speváčka Taylor Swiftová. Foto: TASR/AP

Magazín Forbes po prvý raz zaradil popovú speváčku Taylor Swiftovú na zoznam dolárových miliardárov, jej majetok vyčíslil na 1,1 miliardy dolárov (viac ako 1 miliardu eur). Miliardárkou sa podľa Forbesu stala už vlani v októbri. Dopomohli jej k tomu zisky z pokračujúceho svetového turné Eras.

Swiftová je prvým hudobníkom, ktorý sa do rebríčka dostal čisto vďaka zárobkom zo svojich vystúpení a hodnote svojej diskografie, uvádza Forbes.

Hodnotu diskografie 34-ročnej držiteľky 12 cien Grammy odhaduje Forbes na viac ako 500 miliónov dolárov (viac ako 465 miliónov eur). Ďalších 500 miliónov získala z honorárov a turné. Zvyšných asi 125 miliónov dolárov (vyše 116 miliónov eur) tvoria jej nehnuteľnosti.

Swiftová sa so svojím úspechom pripojila k americkým hudobníkom, akými sú Jay-Z, Rihanna či zosnulý Jimmy Buffet. Ich zisky však okrem hudobnej tvorby pochádzali aj z iných druhov podnikania.

Dolárových miliardárov je podľa časopisu teraz 2 781, o 141 viac ako v minulom roku, so spoločným imaním 14,2 bilióna dolárov (13,2 bilióna eur).

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet