Na hlavný obsah

VIDEO: A. Danko upratoval ulice v Dúbravke. Prezradil trest za januárovú dopravnú nehodu

Nebráni sa zverejneniu videa z nehody.

VIDEO: A. Danko upratoval ulice v Dúbravke. Prezradil trest za januárovú dopravnú nehodu
Líder národniarov Andrej Danko upratuje bratislavskú Dúbravku. Foto: RTVS

Podpredseda parlamentu a líder SNS Andrej Danko nemôže po januárovej dopravnej nehode v bratislavskej Dúbravke dva roky šoférovať. Zaplatiť musí aj pokutu vo výške 900 eur.

Uviedol to v piatok (26. 4.) pri upratovaní Dúbravky, do ktorého sa v súvislosti s nehodou dobrovoľne zapojil. Zároveň odmietol, že bol v čase nehody pod vplyvom alkoholu.

Avizoval, že popoludní zverejní dôkaz, že z miesta incidentu odišiel pre zlomený zub. Nebráni sa zverejneniu videa z nehody. „Nemám problém, ak chce polícia, nech zverejní,“ uviedol Danko.

„Tých trestov bolo dosť. Tritisíc eur stál semafor, 900 eur som zaplatil pokutu, dva roky nebudem šoférovať a dal som si taký záväzok, že prídem starostovi a zamestnancom Dúbravky poupratovať na Deň Zeme,“ povedal líder SNS.

Andrej Danko (šiesty vľavo) počas upratovania v bratislavskej Dúbravke.
Andrej Danko (šiesty vľavo) počas upratovania v bratislavskej Dúbravke. Foto: TASR/Michal Svítok

„Zverejnenie kamerových záznamov z nehody podpredsedu parlamentu Andreja Danka je v súčasnosti plne v kompetencii Policajného zboru,“ uviedla prokurátorka a hovorkyňa Krajskej prokuratúry Bratislava Gabriela Kováčová.

K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Opozícia kritizovala, že odišiel z miesta incidentu. Vec od marca vyšetrovali ako priestupok.

Trestu Andreja Danka za dopravnú nehodu sa v Správach RTVS venoval redaktor Timotej Pisch:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko