Na hlavný obsah

Volilo sa tiež na podpolianskych lazoch. Volebné miestnosti zriadili aj na netradičných miestach

Na Hriňovských lazoch žije viac ako tritisíc obyvateľov.

Volilo sa tiež na podpolianskych lazoch. Volebné miestnosti zriadili aj na netradičných miestach
Letecký pohľad na podpolianske lazy. Foto: RTVS

Detvianska Huta je obec na Podpoľaní, ktorú obklopujú rozsiahle lazy. Okrem hlavnej časti má obec aj päť osád a množstvo priľahlých usadlostí.

„V našej obci máme cez 600 oprávnených voličov. Volí sa v troch volebných okrskoch,“ starosta obce Detvianska Huta Pavel Šulek (Sme rodina).

V obci Detvianska Huta aj tento rok môžu využiť občania volebnú miestnosť priamo na autobusovej zastávke. „Do tejto zastávky chodia voliť občania z najvzdialenejšej osady Bradkovice, ktorá je vzdialená od centra obce 6 kilometrov a z priľahlých usadlostí,“ pokračuje Šulek.

Voľbám na lazoch sa v relácii Správy :24 venoval redaktor RTVS Dominik Veľas:

Lazy obklopujú aj mesto Hriňová, ktoré je vďaka nim piate najrozsiahlejšie na Slovensku. Ľudia volia aj v odľahlejšej časti s názvom Blato v budove bývalej školy.

„Myslím si, že je to moja povinnosť ísť voliť, ale nebol som úplne presvedčený, že koho voliť, ani stále nie som, ale je to moja povinnosť a musel som niekoho vybrať,“ hovorí jeden z voličov.

„Normálne, a čo na Lazoch nežijú ľudia? Tak tiež volíme a dúfam, že každý sa rozhodol správne,“ dodáva druhý. Na Hriňovských lazoch žije viac ako tritisíc obyvateľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny