Na hlavný obsah

Voľby 2024

Oficiálne výsledky Eurovolieb 2024 na Slovensku

Eurovoľby

Švédsko zvládlo zápas proti Francúzom a vyhralo ostravskú skupinu. Nestratilo ešte ani jeden bod

Slovenskí hokejisti proti nim nastúpia už v utorok (21. 5.) o 20.20 h.

Švédsko zvládlo zápas proti Francúzom a vyhralo ostravskú skupinu. Nestratilo ešte ani jeden bod
Švédski hokejisti oslavujú víťazstvo nad Francúzskom v základnej skupine.. Foto: SITA/AP

Hokejisti Švédska zvíťazili na MS v Ostrave nad Francúzskom 3:1 a stali sa v predstihu víťazmi B-skupiny. Favorit duelu, ktorý už mal pred týmto zápasom istotu postupu do štvrťfinále, nestratil na turnaji ešte ani bod.

Zverenci Sama Hallama uzavrú účinkovanie v „béčku“ v utorok (21. 5.), od 20.20 nastúpia proti Slovákom. Francúzsko bude hrať v rovnaký deň od 12.20 proti Nemecku.

Favorit duelu Francúzov zatlačil do defenzívy a na brankára Quentina Papillona letela jedna strela za druhou. Švédi vymýšľali rôzne kombinácie, no dlho sa im nedarilo vytvoriť si ideálnu príležitosť. Ich súper napokon odolal a v prvej dvadsaťminútovke neinkasoval.

V tej druhej Francúzi pridali, dostávali sa aj do šancí, ale v 28. minúte dostal puk do bránky Lucas Raymond. O 83 sekúnd však vyrovnal Charles Bertrand a zverenci Philippa Bozona neskôr nastrelili žŕdku. Severania však napokon zvládli rolu favorita a v tretej tretine im zaistil triumf Erik Karlsson svojím štvrtým gólom na šampionáte a do prázdnej bránky Andre Burakovsky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport