Na hlavný obsah

V Paríži došlo k útoku v blízkosti bývalého sídla redakcie Charlie Hebdo

Polícia zadržala útočníka.

V Paríži došlo k útoku v blízkosti bývalého sídla redakcie Charlie Hebdo
Útok nožom vo Francúzsku. Foto: TASR/AP

Počas útoku nožom v Paríži v piatok (25.9.) v blízkosti niekdajšej redakcie satirického týždenníka Charlie Hebdo utrpeli zranenia najmenej dvaja ľudia. Informovala o tom miestna polícia, pričom zároveň upravila aj svoje pôvodné údaje o štyroch zranených. Podľa agentúry AP polícia rozporuplné počty nevie vysvetliť.

Policajti podozrivého útočníka zadržali, ozajstný páchateľ je však podľa tamojších médií stále na úteku. Vyšetrovanie prípadu nateraz prevzal protiteroristický úrad prokuratúry. Dvojica zranených boli muž a žena z tlačovej agentúry Premières lignes.

Dvaja ľudia sú v kritickom stave, uviedlo parížske policajné oddelenie s tým, že dve osoby podozrivé z útoku sú na úteku. Podľa agentúry AP policajti už podozrivého útočníka zadržali a ďalšieho už nehľadajú.

K útoku došlo v čase, keď v Paríži prebieha súdny proces s podozrivými komplicmi útokov na redakciu Charlie Hebdo z januára 2015, pri ktorom zahynulo 12 ľudí.

Začiatkom septembra sa začal v Paríži proces so skupinou 14 ľudí obžalovaných z účasti na tomto atentáte a súvisiacom teroristickom útoku na židovský obchod s potravinami. Satirický týždenník v deň začiatku procesu znovu uverejnil karikatúry proroka Mohameda, ktoré ako prvé v roku 2005 zverejnil dánsky denník Jyllands-Posten. Riaditeľka personálneho oddelenia Charlie Hebdo Marika Bretová sa pre vyhrážky musela ukryť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet