Na hlavný obsah

Hádzanári neodohrajú svoje zápasy, dôležité opory majú koronavírus

Vypadli kapitán Ďuriš i brankár Paul.

Hádzanári neodohrajú svoje zápasy, dôležité opory majú koronavírus
Slovenskí hádzanári. Foto: TASR

Dva novembrové zápasy slovenskej reprezentácie hádzanárov v rámci Euro Cupu proti Chorvátsku a Španielsku sa neuskutočnia, rozhodlo vedenie Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

„Na základe sprísnených opatrení na území Slovenska a vo väčšine európskych krajín sa stala organizácia zápasu Euro Cupu hádzanárov, ktorý bol naplánovaný na 4.11. 2020 v bratislavskej aréne Ondreja Nepelu, nereálna. Vedenie SZH vyvinulo v posledných týždňoch maximálne úsilie, aby národný tím mužov odohral domáci zápas proti Chorvátsku a 7. novembra vycestoval na stretnutie do Španielska, no momentálna situácia spôsobená ochorením COVID-19 nedovolila reprezentačnému tímu absolvovať týždenné sústredenie a odohrať prvé dva zápasy Euro Cupu,“ informoval SZH v oficiálnom stanovisku.

Pozitívny test na koronavírus mali dvaja hráči, medzi nimi aj kapitán Ľubomír Ďuriš. „Hovorili sme spolu pred týždňom a bavili sme sa, ako sa mu darí v Gyöngyösi. Na druhý deň sa mi ozval opäť. Dôvod jeho telefonátu ma však nepotešil, lebo mal pozitívny test,“ povedal tréner Peter Kukučka.

Na kombosnímke kapitán slovenských hádzanárov Ľubomír Ďuriš a brankárska jednotka Teodor Paul. FOTO: TASR

Spomedzi Slovákov sa v karanténe ocitol aj brankár Teodor Paul z francúzskeho klubu USAM Nimes Gard. Pred zrušením dvoch spomenutých zápasov kouč Kukučka zdôraznil, že Paul by bol určite v nominácii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport