Na hlavný obsah

Pápež sľúbil, že bude od veriacich dodržiavať odstup

S rúškom ho od vypuknutia pandémie vídali len zriedka.

Pápež sľúbil, že bude od veriacich dodržiavať odstup
Pápež František počas audiencie v aule Pavla VI. Foto: SITA/AP

Pápež František v stredu (14. 10.) sľúbil, že po kritike svojho vlažného prístupu v súvislosti s dodržiavaním protivírusových opatrení si dá väčší pozor na zachovávanie bezpečnej vzdialenosti od veriacich.

„Odpusťte mi, ak vás pozdravím z diaľky. Chcel by som sa k vám, tak ako zvyčajne, priblížiť a pozdraviť vás, ale… je lepšie udržiavať si odstup,“ povedal pápež v závere svojej pravidelnej audiencie vo Vatikáne, ktorá sa konala v aule Pavla VI.

Pápež tvrdí, že len čo sa priblíži k veriacim, „všetci sa zhromaždia okolo neho“.

Verím, že ak všetci ako dobrí občania rešpektujeme nariadenia úradov, pomôže to ukončiť túto pandémiu.“

PÁPEŽ FRANTIŠEK

Hlavu katolíckej cirkvi vídavali s rúškom od vypuknutia pandémie len zriedka. V posledných týždňoch ho niekoľkokrát zachytili na fotografiách, ako vtipkuje s inými cirkevnými hodnostármi, ktorí boli tiež bez rúšok. Pápeža, ktorému v súvislosti s ochorením ešte pred niekoľkými desaťročiami odstránili časť pľúc, tiež videli bozkávať ruky novovysvätených kňazov.

Vatikán v pondelok informoval, že pozitívny výsledok testov na koronavírus mali štyria príslušníci Švajčiarskej gardy, ktorá je osobnou strážou pápeža. Neuviedol však, či boli v kontakte s Františkom. Tri ďalšie pozitívne prípady zaznamenali v posledných týždňoch medzi obyvateľmi a štátnymi príslušníkmi Vatikánu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet