Na hlavný obsah

Vrchol jednej z najznámejších budov sveta sa rozsvietil namodro

Je to pripomienka na Johna Lennona.

Vrchol jednej z najznámejších budov sveta sa rozsvietil namodro
New York si uctil Johna Lennona. Foto: AP

V predvečer nedožitých 80. narodenín legendárneho speváka, gitaristu a člena skupiny The Beatles Johna Lennona sa vo štvrtok (8. 10.) rozsvietil namodro vrchol slávneho mrakodrapu Empire State Building v New Yorku. Na vrchole kedysi najvyššej budovy sveta sa objavil aj biely znak hnutia hippies, ku ktorému sa Lennon ako významný obhajca svetového mieru hlásil.

Modré svetlá zapol vo štvrtok o 18.30 h miestneho času (piatok 0.30 SELČ) hudobníkov syn Sean Ono Lennon. Ten sa ako producent podieľal spoločne so svojou matkou a vdovou po Lennonovi Yoko Ono na vydaní nového súboru otcových piesní z éry po rozpade The Beatles, ktorý tiež vychádza na počesť spevákovho nedožitého jubilea.

Album s názvom Gimme Some Truth od Johna Lennona, ktorý vyšiel v deň jeho nedožitých 80 rokov.Foto: AP/SITA
Foto: AP/SITA

Lennon sa narodil 9. októbra 1940 v Liverpoole. Po rozpade The Beatles sa v roku 1971 presťahoval na Manhattan a stal sa jedným z najznámejších obyvateľov New Yorku. So svojou rodinou žil v rezidencii Dakota oproti Central parku až do roku 1980, keď ho 8. decembra pred domom zastrelil Mark David Chapman. V Central parku je teraz Lennonov pomník nazvaný Strawberry Fields po jednej zo slávnych piesní The Beatles.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet