Na hlavný obsah

Letecké opravovne v Trenčíne sa budú starať o ruské vrtuľníky

Generálny riaditeľ opravovní chce zlepšiť spoluprácu s ruskými partnermi.

Letecké opravovne v Trenčíne sa budú starať o ruské vrtuľníky
Na ilustračnej snímke vrtuľník sovietskej výroby Mi-17. Foto: TASR/Branislav Račko

Letecké opravovne Trenčín (LOTN) budú poskytovať konštrukčno- technologickú spoluprácu a generálne opravy vrtuľníkov typu Mi-8 a Mi-17 pre ruského partnera. Zmluvu medzi spoločnosťou JSC Russian Helicopters a Leteckými opravovňami Trenčín podpísali 6. novembra v Moskve. LOTN zastupoval ich generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Ľubomír Galko.

Obe strany boli v takmer dvojmesačnej komunikácii a niekoľkokrát osobne rokovali na Slovensku aj v Rusku, čo Galko hodnotí ako priaznivý a rýchly proces. Slovenská strana má záujem o úplne inú kvalitu spolupráce, než ako tomu bolo doteraz. „Či už vypustením rôznych medzičlánkov pri obstarávaní náhradných dielov alebo preverovaní ich originality, ktoré mnohokrát v minulosti len komplikovali a predražovali obchodné vzťahy, ale napríklad aj oveľa transparentnejšou komunikáciou a čistými vzťahmi. A aj o tomto sme veľmi otvorene informovali našich partnerov z Ruska,“ zhodnotil priebeh a výsledok rokovaní Galko.

Minister obrany SR Jaroslav Naď ocenil kroky nového generálneho riaditeľa štátnej akciovej spoločnosti LOTN. „Slovensko jednoznačne má potenciál aj v oblasti opráv leteckej techniky. Som preto veľmi rád, že moje rozhodnutie zveriť vedenie tejto spoločnosti Ľubomírovi Galkovi sa osvedčilo a prináša poctivé ovocie cestou transparentnosti,“ ocenil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko