Na hlavný obsah

Na lodi s migrantmi boli aj tureckí policajti. Skončila v rukách Grékov

Na palube bol aj kurdský poslanec či novinár.

Na lodi s migrantmi boli aj tureckí policajti. Skončila v rukách Grékov
Loď s migrantmi v Grécku. Foto: SITA/AP

Grécka pobrežná stráž zadržala pri ostrove Zakynthos loď so 65 migrantmi plávajúcimi z Turecka, medzi ktorými boli tureckí policajti či kurdský novinár. Tí podľa svojich slov utekajú pred politickou perzekúciou, informujú grécke médiá. Plavidlo zadržali v utorok (3. 11.) večer a migranti prevezení do Grécka mali mieriť do Talianska.

„Sme z Turecka a sme policajti,“ citovali grécke médiá jedného z migrantov. Tureckých policajtov bolo v skupine 20. Okrem nich bolo na palube plavidla Nemo desať Kurdov, ktorí sú podľa gréckych médií členmi separatistickej Strany kurdských pracujúcich (PKK), kurdský poslanec a kurdský novinár, ktorý uviedol, že ho v Turecku tri roky väznili. V skupine boli aj Kurdi z Iraku a Afganci.

Podľa agentúry AP zadržala tento týždeň grécka pobrežná stráž v Iónskom mori, kde leží aj ostrov Zakynthos, i ďalšie plavidlo s migrantmi, ktorí tiež mierili do Talianska. Jachta s 25 ľuďmi, vrátane deviatich detí, vyslala signál SOS v strede blízkosti ostrova Korfu. Polícia pátra v tejto súvislosti po troch ľuďoch podozrivých z organizovania pašovania ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet