Na hlavný obsah

Núdzový stav by sa mal na Slovensku skončiť o týždeň

Vláda ho vyhlásila na návrh premiéra Matoviča.

Núdzový stav by sa mal na Slovensku skončiť o týždeň
Od soboty 24.októbra až do nedele 1. novembra 2020 pôvodne platil na celom Slovensku zákaz vychádzania s výnimkami. Na snímke prázdne Hviezdoslavovo námestie a v pozadí historická budova SND v Bratislave. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Núdzový stav by sa mal na Slovensku skončiť o týždeň v sobotu (14. 11.). Vláda SR ho pre pandémiu koronavírusu vyhlásila od 1. októbra na 45 dní. Spolu s núdzovým stavom by sa mal skončiť aj zákaz vychádzania.

Vláda schválila návrh premiéra Igora Matoviča (OĽANO) na vyhlásenie núdzového stavu na konci septembra v zmysle ústavného zákona o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu. Premiér vtedy priblížil, že má platiť 45 dní a jeho predĺženie bude závisieť od vývoja situácie.

Následne vláda prijala zákaz vychádzania s viacerými výnimkami aj v súvislosti plošným testovaním na ochorenie COVID-19. Ten má rovnako v zmysle uznesenia vlády trvať do 14. novembra.

Núdzový stav v súvislosti s pandémiou vyhlásila vláda už druhýkrát. Prvýkrát to bolo pri prvej vlne na jar. Kabinet ho vtedy vyhlásil 16. marca, trval do polnoci zo soboty na nedeľu 14. júna a týkal sa iba oblasti zdravotníctva. Mimoriadna situácia, ktorú vláda vyhlásila od 12. marca, trvá naďalej.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko