Na hlavný obsah

Kuriózny prípad monolit pokračuje. Objavil sa aj v Rumunsku či Kalifornii

Prvý raz sa vyskytol v Utahu.

https://twitter.com/disclosetv/status/1334269945740451842

Záhadný lesklý kváder sa objavil v stredu (2. 12.) v americkej Kalifornii. Ide už o tretí nevysvetlený nález podobného typu. Tajomné monolity sa objavili zrejme nezávisle od seba v krátkom časovom slede v troch rôznych kútoch sveta.

Prvotný nález mysteriózneho objektu hlásili úrady na odľahlom mieste v juhovýchodnej časti Utahu v polovici novembra. O niekoľko dní neskôr zmizol. Podobný monolit sa následne objavil neďaleko mesta Piatra Neamt na vrchu Batca Doamnei na severovýchode Rumunska. Išlo o predmet, ktorý mal približne rovnaké proporcie ako monolit z Utahu, informovali miestne médiá. Na starom kontinente ho objavili vo štvrtok 26. novembra, v utorok 2. decembra zmizol.

Nový kovový monolit sa následne znovu vyskytol v USA na vrchole hory Pine v Kalifornii. Spozorovali ho v malom meste Atascadero na pobreží strednej Kalifornie. Striebristý stĺp prilákal desiatky miestnych turistov.

„Zdá sa, že trojstranný obelisk vysoký tri metre bol vyrobený z nehrdzavejúcej ocele. Objekt mal v každom rohu zvarené bočné panely k pravdepodobnému oceľovému rámu vo vnútri,“ informoval web Atascadero News. Záhadu monolitu sa však stále nepodarilo vyriešiť.

Informácie o tajomnom objekte okamžite vyvolali rozruch a rad špekulácií o tom, kde sa objekt vzal. Podľa niektorých mohli objekt umiestniť do púšte návštevníci z vesmíru, podľa iných to mohol byť fanúšik sci-fi filmu 2001: Vesmírna odysea Stanleyho Kubricka, v ktorom sa objavujú podobné čierne predmety vytvorené neznámym mimozemšťanom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet