Na hlavný obsah

Petrovický vyraďoval, nomináciu zúžil o osem hráčov

Výprava odlieta do Kanady 13. decembra.

Petrovický vyraďoval, nomináciu zúžil o osem hráčov
Na snímke tréner hokejovej reprezentácie SR 20 Róbert Petrovický. Foto: TASR

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Róbert Petrovický vyradil z nominácie na MS v Kanade osem hráčov. V príprave vo Zvolene nebudú pokračovať obrancovia Oliver Fatul, František Gajdoš, Martin Knižka, Michal Beňo a útočníci Antonio Ožvald, Samuel Rehák, Matej Ľupták a Matej Farkaš.

Pôvodne mal Petrovický zredukovať nomináciu o desať hráčov. Už v piatok (4. 12.) však realizačný tím vyradil z kádra útočníka Maxima Čajkoviča, vedenie tímu ho vylúčilo z prípravy pre hrubé porušenie športových a ľudských hodnôt. Boj o miestenku pre zdravotné komplikácie musel predčasne vzdať aj Samuel Krajč, útočník Dukly Trenčín.

Záverečnú prípravu na juniorský svetový šampionát v kanadskom Edmontone odštartovala dvadsiatka 30. novembra. Nominovaní hráči i členovia realizačného tímu sú počas dvojtýždňového sústredenia na Slovensku izolovaní v karanténnom centre, ktorého zriadenie schválil ústredný krízový štáb. „Prvý týždeň je za nami. Po pár tréningoch a dvoch zápasoch medzi sebou sme sa spoločne s trénerskými kolegami rozhodli zúžiť káder o osem hráčov, keďže dvaja nás opustili už predtým. Pri výbere sme vychádzali najmä z toho, čo sme videli v tréningových a zápasových situáciách, či už v hre piatich proti piatim, ale aj v presilovkách a oslabeniach. Konkurencia bol veľká a treba dodať, že naďalej zostáva. Chlapcom, ktorí prišli do kempu a zabojovali o miesto na šampionát, ďakujeme,“ uviedol Petrovický pre portál hockeyslovakia.sk.

V druhom týždni prípravy vo zvolenskej bubline tak bude pokračovať päť brankárov, dvanásť obrancov a osemnásť útočníkov. Tréneri 12. decembra vyradia z nominácie ešte päť hráčov, výprava následne 13. decembra odletí do Kanady. Do lietadla nastúpi 30 hokejistov, z toho štyria brankári. V dejisku MS potom príde ešte k jednej redukcii, domov odletí pätica juniorov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport