Na hlavný obsah

Použil rasistický výraz, zápas Ligy majstrov prerušili. Rozhodca sa ospravedlnil

Incident odsúdili aj Maracineanuová či Erdogan.

Použil rasistický výraz, zápas Ligy majstrov prerušili. Rozhodca sa ospravedlnil
Tréner Istanbulu Okan Buruk a štvrtý rozhodca Sebastian Coltescu. Foto: TASR/AP

Rumunský futbalový rozhodca Sebastian Coltescu sa ospravedlnil za situáciu v utorkovom (8. 12.) zápase H-skupiny Ligy majstrov. Duel domáceho Paríža St. Germain s Basaksehirom prerušili v 15. minúte po tom, ako hostia obvinili Coltescua z rasizmu a opustili ihrisko.

Coltescu bol v stretnutí štvrtý rozhodca a podľa medializovaných informácií mal použiť rumunské slovo „negru“ na označenie asistenta trénera hosti Pierra Weba. „Nikdy som nemal zámer niekoho rasisticky uraziť. V takýchto prípadoch však niektorí ľudia podľahnú emóciám a zle si to vysvetlia. Ospravedlňujem sa,“ napísal Coltescu na twitteri.

https://twitter.com/sebaColtescu/status/1336434023011389446

Incident vyvolal vlnu reakcií, turecký tím podporili aj hráči PSG, medzi nimi aj Kylian Mbappé, ale aj turecký prezident Recep Tayyip Erdogan či francúzska ministerka športu Roxana Maracineanuová.

Zápas dohrajú v stredu (9. 12.). Povedie ho ako hlavný rozhodca Holanďan Danny Makkelie. Na čiarach mu budú asistovať krajan Mario Diks a Poliak Marcin Boniek, štvrtým rozhodcom bude ďalší Poliak Bartosz Frankowski. Rozhodla o tom Európska futbalová únia (UEFA).

Parížania sú bez ohľadu na výsledok duelu už istými osemfinalistami, pretože Lipsko doma zdolalo Manchester United 3:2. Francúzsky šampión má v tabuľke rovnako ako „červení diabli“ deväť bodov, ale lepšie vzájomné zápasy (1:2, 3:1). Ak PSG v stredu zvíťazí, kvalifikuje sa medzi najlepšiu šestnástku LM z prvého miesta skupiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport