Na hlavný obsah

Remišová prirovnáva žiakov k rukojemníkom

Zvoláva mimoriadnu schôdzu koalície.

Remišová prirovnáva žiakov k rukojemníkom
Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová požiadala o zvolanie mimoriadnej koaličnej rady v súvislosti s otváraním škôl. Podľa nej deti nemôžu byť rukojemníkmi politických sporov. Dodala, že deti a školy sú pre stranu Za ľudí priorita.

Remišová tvrdí, že ešte je šanca, aby aspoň dva týždne pred Vianocami deti a učitelia mohli reštartovať vzdelávanie v triedach. Obnovia sa tak podľa nej vzťahy, zopakujú si učivo, ktoré prebrali dištančne, nastavia si plány od januára.

„Prirodzený lockdown cez vianočné prázdniny nám potom pomôže obmedziť prípadné šírenie vírusu,” povedala. „Urobím všetko, aby sa naša mladá generácia mohla začať vzdelávať v laviciach a nie za monitormi. Od pondelka,” uzavrela vicepremiérka.

Výnimka pre škôlky a sociálne znevýhodnených

Plán z dielne ministerstva školstva na návrat žiakov do škôl v utorok (1. 12.) ústredným krízovým štábom neprešiel. Po stredajšom (2. 12.) rokovaní vlády premiér Igor Matovič (OĽANO) oznámil, že na Slovensku sa možno v pondelok (7. 12.) otvoria niektoré školy.

Žiaci druhého stupňa základných škôl sa dištančne vzdelávajú od 26. októbra. Rovnako je to u študentov stredných škôl. Vysokoškoláci majú byť na dištančnom štúdiu do konca zimného semestra.

Výnimku majú len žiaci materských škôl a prvého stupňa základných škôl. Rovnako do tried chodia žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia v malých skupinách, ktoré sa skladajú z maximálne piatich žiakov a pedagóga.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko