Na hlavný obsah

Slovenskej pošte stúpa počet pozitívnych zamestnancov

Situácia môže ovplyvniť predvianočný zhon.

Slovenskej pošte stúpa počet pozitívnych zamestnancov
Na snímke tvoriaci sa rad pred pobočkou Slovenskej pošty. Foto: TASR

Slovenská pošta (SP) v posledných dňoch zaznamenáva nárast počtu zamestnancov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 alebo tých, ktorí musia zostať v izolácii. Situácia ovplyvňuje aj prevádzku pôšt a logistiku, čo sa môže prejaviť v obmedzeniach hodín pre verejnosť a pri doručovaní zásielok.

SP uisťuje, že využíva všetky alternatívy a robí všetko pre to, aby výpadok pracovníkov nahradila a zabezpečila čo najplynulejší priebeh predvianočnej prevádzky.

„Predvianočné obdobie prináša už tradične zvýšený záujem o poštové služby, či už posielanie listových zásielok, alebo balíkov. Slovenská pošta prijme denne viac ako milión listových zásielok a viac ako 120 000 balíkov,” zdôraznila SP.

Darčeky a vianočná pošta

Vplyv na nárast počtu zásielok má hlavne nákup cez internet, posielanie darčekov prostredníctvom pošty, ale aj stále pretrvávajúca tradícia zasielania vianočných pozdravov. Od štvrtka 17. decembra do stredy 23. decembra pošta okrem toho vyplatí viac ako 254 000 sociálnych dávok a dôchodkov.

„Obraciame sa preto na klientov, aby nielen dodržiavali všetky hygienické opatrenia, ale aby v komunikácii s pracovníkmi pošty, ktorí sú už dlhé mesiace v prvej línii boja s nákazou, zachovávali slušnosť, ľudskosť a pochopenie,” požiadala Slovenská pošta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko