Na hlavný obsah

Bratislava má voľnú ešte polovicu miest na testovanie. Registrujte sa, vyzýva Vallo

Kapacita odberových miest by mala stačiť pre všetkých obyvateľov.

Bratislava má voľnú ešte polovicu miest na testovanie. Registrujte sa, vyzýva Vallo
Na snímke záber z celoplošného testovania na ochorenie COVID-19. Foto: TASR

V bratislavskom rezervačnom systéme na celoplošné skríningové testovanie je voľných ešte 50 % miest, informoval v piatok (22. 1.) primátor hlavného mesta Matúš Vallo na sociálnej sieti. „Snažíme sa zabezpečiť testovanie tak, aby na každého došlo,“ avizoval.

V meste sa postupne zapĺňajú termíny na sobotu (23. 1.), v nedeľu (24. 1.) je ale ešte k dispozícii množstvo voľných termínov. „Neváhajte preto využiť na testovanie napríklad aj nedeľu a rezervujte si presný termín ešte teraz,“ odporúča Vallo a ľudí odkazuje na rezervačnú stránku mesta, na ktorej nájdu mapu s odberovými miestami.

Na mape si môžu vybrať medzi miestami, na ktorých nie je potrebná rezervácia a tými, kde je potrebné sa vopred registrovať. Po kliknutí na takéto miesta si záujemcovia môžu vybrať preferovaný termín testovania a následne vyplniť prihlasovací formulár. O rezervácii termínu im príde potvrdenie mailom aj prostredníctvom SMS.

„Okrem týchto 33 odberových miest bude počas víkendu testovanie v Bratislave vykonávať aj ďalších skoro 250 odberových tímov na miestach bez potreby sa vopred objednať, vrátane niekoľkých drive through miest,“ dodal Vallo.

Obyvateľov Bratislavy uistil, že kapacita odberných miest by mala stačiť pre všetkých, ktorí sa budú chcieť otestovať. Niektoré budú preto dostupné aj v pondelok (25. 1.) a utorok (26. 1.). Ľudí, ktorí sa testovania zúčastnia, požiadal, aby boli opatrní a maximálne sa chránili pred nákazou.

Priebežné informácie k testovaniu zverejňujú i jednotlivé bratislavské mestské časti na svojich webových stránkach a sociálnych sieťach. Informujú tam o odberových miestach, o tom, kde je nutné sa objednať vopred aj o čakacích dobách pred jednotlivými miestnosťami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny