Na hlavný obsah

Dodržujte pravidlá, vyzval šéf polície. Avizoval opatrenia pred Lučanského pohrebom

Polícia bude kontrolovať hranice okresov či vlaky.

Dodržujte pravidlá, vyzval šéf polície. Avizoval opatrenia pred Lučanského pohrebom
Na snímke dočasný policajný prezident Peter Kovařík. Foto: TASR

Polícia so zhoršujúcou sa epidemickou situáciou prijala opatrenia na zamedzenie mobility občanov. Dočasný prezident Policajného zboru Peter Kovařík na štvrtkovom (7. 1.) tlačovom brífingu ľudí vyzval k dodržiavaniu platných protiepidemických pravidiel a k zváženiu potreby vychádzania. Polícia bude kontrolovať hranice okresov, vlaky, stanice a tiež, či občania majú potvrdenia od zamestnávateľov na prácu mimo domova.

Situácia je kritická, zomierajú ľudia a zdravotníci,“ uviedol. Polícia taktiež preveruje konkrétne mená ľudí, ktorí na sociálnych sieťach podnecujú nenávisť a nabádajú na porušovanie protiepidemických pravidiel. „Zopár ľuďom sme už zaklopali.“

Kovařík vyjadril sústrasť rodine Milana Lučanského. Avizoval opatrenia pred piatkovým (8. 1.) pohrebom policajného exprezidenta. „Najlepší spôsob, ako si uctiť jeho pamiatku, je dodržiavať pravidlá,“ povedal s tým, že ani Lučanský by nesúhlasil, aby jeho pamiatka bola uctená v rozpore so zákonom. Podľa súčasne platných opatrení sa na pohrebe môže zúčastniť najviac šesť osôb.

Rodina Lučanského požiadala o výnimku, v takom prípade môže ísť o verejné zhromaždenie, na ktorom sa ľudia môžu zúčastniť iba s platným negatívnym testom nie starším ako 12 hodín. Polícia tak bude kontrolovať, či prítomní takýto test absolvovali a Kovařík vyzval, aby si ľudia dopredu pripravili potvrdenia, nech nedochádza k blokovaniu premávky. „Neuspokojíme sa s textovými správami, ktoré sa kopírujú,“ upozornil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko