Na hlavný obsah

Komisia na prešetrenie Lučanského smrti vycestovala do trenčianskej nemocnice

Skúma okolnosti jeho pobytu vo väzenskej nemocnici.

Komisia na prešetrenie Lučanského smrti vycestovala do trenčianskej nemocnice
Pietna spomienka počas poslednej rozlúčky s bývalým prezidentom Policajného zboru Milanom Lučanským. Foto: SITA

Špeciálna komisia zriadená na vyšetrovanie okolností pokusu o samovraždu bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského vo štvrtok (14. 1.) vycestovala do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, aby preverila, v akých podmienkach sa Lučanský v zariadení nachádzal.

„Chceme si porovnať materiály a informácie, ktoré sme dostali, či naozaj sedia s tým, čo sme videli na videozáznamoch. Chceme sa pozrieť na to, v akých podmienkach generál Lučanský bol v tomto zariadení, ako bol monitorovaný,“ povedal člen komisie Juraj Krúpa (OĽANO).

Dodal, že do veľkej hĺbky ísť nemôžu. Ide o zdravotné záznamy, do ktorých členovia komisie nemajú prístup.

„V oboch incidentoch nevidím nič, čo by ma šokovalo alebo prekvapilo a čo bolo v oficiálnej verzii. Počuli sme rôzne verzie, ale tie boli na svete skôr ako overené informácie. Úlohou komisie je potvrdiť alebo vyvrátiť, či táto verzia je pravdivá, alebo nie je a či došlo k nejakému pochybeniu zo strany orgánov činných v trestnom konaní, respektíve zboru väzenskej a justičnej stráže,“ doplnil Krúpa.

Členka komisie Denisa Saková (nezaradená) si chce verifikovať niektoré fakty, ktoré si prečítala v záznamoch.

„Mali sme nejaké otázky, ktoré sme rozoberali s kolegami a nevedeli sme na ne nájsť odpoveď. Dúfam, že tak ako pani ministerka sľúbila, bude počas prieskumu v zariadení rovnaký personál, ako tam bol v čase incidentu. Dúfam, že sa dozvieme odpovede na naše otázky,“ skonštatovala Saková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko