Na hlavný obsah

Pospíšil bude musieť na MS mierniť svoju fyzickú hru: Tím ma potrebuje na ľade

Pospíšil zažije reprezentačný debut v 24 rokoch.

Pospíšil bude musieť na MS  mierniť svoju fyzickú hru: Tím ma potrebuje na ľade
Na snímke hokejista Martin Pospíšil. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Martin Pospíšil debutoval v aktuálnej sezóne NHL a onedlho ho čaká aj premiéra na hokejových majstrovstvách sveta. Útočník Calgary by na nich mal patriť medzi našich ofenzívnych lídrov. Za morom dal v tomto ročníku osem gólov a pridal šestnásť prihrávok. Vedenie klubu zaujal natoľko, že si ho vo februári upísalo na ďalšie dva roky.

„Pred sezónou by som nečakal, že to až takto vystrelí. Keď prišla šanca, tak som sa jej chopil a ostal s prvým tímom. Je to pre mňa veľká motivácia do ďalšej sezóny,“ uviedol na margo vydareného premiérového ročníka v NHL Martin Pospíšil.

Štyri sezóny po sebe hral na farme, skorší prienik do NHL mu znemožnilo až päť otrasov mozgu.

„Mám šťastie, že po všetkých otrasoch mozgu som v poriadku a nemám po nich žiadne príznaky. Bolo veľmi náročné prejsť cez všetky zranenia, ale veril som si, že keď príde šanca, ukážem, čo je vo mne,“ okomentoval 24-ročný rodák zo Zvolena.

Martin Pospíšil sa zaradil k najtvrdším hráčom ligy. V priemere rozdal štyri hity na zápas a nevyhol sa ani suspendácii. Fyzickú hru potrebuje na šampionáte mierniť.

„Určite si budem musieť dávať väčší pozor, predsa len v Amerike sa hrá úplne inak. V tíme budem mať inú pozíciu, akú som mal cez sezónu v klube. Bude to úplne iné. Musím si dávať pozor, aby som tím zbytočne neoslabil. Tím ma potrebuje na ľade,“ uznal debutant v seniorskom národnom tíme.

V tíme Ramsayho je Pospíšil jediným nováčikom

V Calgary hral na pozícii krídla, v národnom tíme sa vrátil k úlohe stredového útočníka. „Cez sezónu som odohral aj nejaké buly, stále som mal k tomu vzťah,“ priznal debutant v reprezentácii.

„Je veľký a silný a necítil sa úplne komfortne, tak sme to trocha pilovali, keďže počas roka bol na buly len párkrát. Trocha sme riešili postavenie rúk a nôh. Verím, že počas dvoch zápasov, ktoré ešte môže odohrať, sa do toho dostane,“ okomentoval bývalý reprezentant a vicemajster sveta z roku 2012 Mário Bližňák, ktorý na kempe v Žiline zastáva pozíciu trénera na vhadzovanie.

V nominácii Craiga Ramsayho je Martin Pospíšil jediným nováčikom. Reprezentačná premiéra ho čaká v piatok 3. mája proti Poliakom.

Debutu Martina Pospíšila v národnom tíme sa vo večerných Góloch – bodoch – sekundách venoval športový redaktor RTVS Patrik Mitas:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport