Na hlavný obsah

Sprísnené kontroly pokračujú, policajti odhalili stovky porušení nariadení

Policajti kontrolujú opodstatnenosť pohybu.

Sprísnené kontroly pokračujú, policajti odhalili stovky porušení nariadení
Mestskí policajti kontrolujú občanov, či majú certifikát s negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19. Foto: TASR

Policajti mali prísne dozerať na dodržiavanie opatrení v súvislosti s aktuálnou epidemickou situáciou do pondelka 8. februára. Keďže sa však nákaza koronavírusom na území Slovenska šíri naďalej, pokračujú aj sprísnené kontroly.

„Policajti vo zvýšenej miere kontrolujú opodstatnenosť pohybu osôb v čase zákazu vychádzania, resp. účel cesty. Zvýšený výkon služby sme avizovali na miestach so zvýšenou koncentráciou osôb, ako sú  lyžiarske strediská, nákupné strediská, železničné stanice, potraviny, drogérie, odberné miesta a podobne,“ informovala hovorkyňa Policajného zboru Denisa Bárdyová. Príslušníkom poriadkovej polície v tejto činnosti pomáhajú aj dopravní a železniční policajti.

„V prípade zistenia porušení každý prípad rieši polícia individuálne,“ dodala Bárdyová. Výška pokuty za nedodržiavanie opatrení sa môže vyšplhať až do 1 659 eur.

Policajti od začiatku roka preverovali tisíce prípadov podozrenia na porušenie opatrení. Potvrdilo sa, že lekárom stanovenú karanténu porušilo 686 osôb, zákaz otvorenia porušilo 81 prevádzok a 3 662 ľudí dostalo pokutu za to, že nepoužili žiadne prekrytie nosa a úst. V 5 619 prípadoch sa potvrdilo aj porušenie zákazu vychádzania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko