Na hlavný obsah

Streľba na americkej klinike má prvú obeť. Útočníkovi sa nepáčila zdravotná starostlivosť

Pyrotechnici vyšetrujú tiež podozrivý balík.

Streľba na americkej klinike má prvú obeť. Útočníkovi sa nepáčila zdravotná starostlivosť
Streľba na klinike v Minnesote. Foto: SITA/AP

Jednu obeť a najmenej štyroch zranených si vyžiadala utorňajšia (9. 2.) streľba v nemocnici v americkom meste Buffalo v štáte Minnesota. Útočil tam pacient, ktorý v minulosti nebol spokojný s poskytnutou liečbou, informovala agentúra AFP.

Podozrivého strelca, ktorého identifikovali ako 67-ročného Gregoryho Ulricha, zadržala polícia. Streľbu na klinike Allina Health spustil v utorok okolo 11.00 h miestneho času (18.00 h SEČ). Šéf miestnej polície Pat Budke uviedol, že muž mal pred niekoľkými rokmi zlú skúsenosť so starostlivosťou, ktorú dostal v tejto nemocnici. Nič však podľa neho nenaznačovalo, že by mohlo dôjsť k takémuto činu.

Lekár ako možný cieľ útoku

Pyrotechnici vyšetrujú tiež podozrivý balík, ktorý sa našiel v nemocnici, ako aj ďalšie zariadenia zaistené v motelovej izbe, kde sa muž ubytoval. Budovu nemocnice následne evakuovali. To, či zariadenia vybuchli, nebolo spočiatku jasné, no televízne zábery ukázali niekoľko rozbitých okenných výplní na klinike.

Polícia síce uviedla, že je príliš skoro odpovedať na to, či sa cieľom útoku mal stať konkrétny lekár pôsobiaci na klinike, zo súdnych záznamov vyplýva, že podozrivý dostal v minulosti zákaz kontaktovať muža s rovnakým menom, aké má jeden z tamojších lekárov.

Muža v minulosti niekoľkokrát zadržali a odsúdili okrem iného za šoférovanie pod vplyvom alkoholu či držanie malého množstva marihuany.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet