Na hlavný obsah

Po streľbe na klinike v Minnesote malo dôjsť aj k explózii, hlásia zranených

Na miesto mieria odborníci z FBI.

Po streľbe na klinike v Minnesote malo dôjsť aj k explózii, hlásia zranených
Záchranné zložky a ľudia zhromaždení pred klinikou Allina Health v Buffale v americkom štáte Minnesota. (9. februára 2021) Foto: SITA/AP

Najmenej päť ľudí postrelil v utorok (9. 2.) útočník na klinike v americkom štáte Minnesota. S odvolaním sa na miestne médiá o tom informuje agentúra Reuters.

Streľba začala okolo 11.00 h miestneho času (17:00 SEČ) na klinike Allina Health v Buffale, asi 64 kilometrov severozápadne od Minneapolisu. Podľa denníka Minneapolis Star-Tribune vo vnútri kliniky asi o pol hodiny neskôr nastala explózia.

Agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu uviedla, že po incidente odviedli jednu osobu do väzby. Nie je však jasné, či išlo o strelca. Bližšie podrobnosti o zranených a rozsahu škôd nie sú zatiaľ známe. Agentúra ďalej informovala, že nie je jasné, či sú na mieste mŕtvi.

Situácia na mieste má byť podľa vyjadrení polície aktuálne pod kontrolou. Hovorca FBI Kevin Smith sa povedal, že na miesto mieria experti na výbušniny. Správy o výbuchu bomby pre médiá potvrdiť nemohol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet