Na hlavný obsah

Tatarov gól nestačil Montrealu na výhru

Halák pri triumfe Bostonu sedel na lavičke náhrandíkov.

Tatarov gól nestačil Montrealu na výhru
Útočník Montrealu Canadiens Tomáš Tatar v zápase proti Torontu. Foto: SITA/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil svoj štvrtý gól v tejto sezóne NHL. Jeho Montreal však v stredu (10. 2.) prehral na vlastnom ľade s Torontom 2:4. Maple Leafs dosiahli štvrté víťazstvo za sebou a figurujú na čele Severnej divízie.

Tatar sa presadil v 57. minúte, keď znížil na 2:3. Pre 30-ročného útočníka to bol ôsmy bod v ročníku a vedie kanadské bodovanie Slovákov.

Toronto potvrdilo dobrú formu a je na čele NHL s 23 bodmi, hoci prvýkrát po ôsmich dueloch vyšiel strelecky naprázdno jeho elitný strelec Auston Matthews. Pripísal si však asistenciu a šnúru zápasov, v ktorých bodoval, natiahol na číslo 11. „V zápase boli pasáže, keď vedeli dať nohu na plyn a museli sme hrať v obrannej tretine. Majú kvalitný tím, veľa dobrých hráčov, výborného brankára. Takže je to cenné víťazstvo,“ povedal Matthews pre oficiálny web profiligy.

V druhom zápase hráči Bostonu zdolali domáci New York Rangers 3:2 po predĺžení. Víťazný gól strelil po 36 sekundách predĺženia Brad Marchand. V bránke Bruins dostal prednosť pred Jaroslavom Halákom fínsky gólman Tuukka Rask a predviedol 33 úspešných zákrokov. Boston vyhral štvrtý zápas v sérii a vedie tabuľku Východnej divízie.

Marchand rozhodol pekným forhendovo-bekhendovým manévrom a Boston bodoval už v deviatom zápase v sérii. „V predĺžení treba využiť príležitosti a rozhodnúť. Šikovní hráči majú pri hre troch na troch výhodu. Robia šikovné veci a toto bol ten prípad,“ povedal Rask. „V tejto hale vždy ukážeme takúto mentalitu a hráme ako jeden. Bojujeme za seba a pomáhame si. Víťazíme a prehrávame ako jeden tím,“ povedal Marchand. V domácom drese strelil prvý gól v profilige Julien Gauthier.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport