Na hlavný obsah

V rýchlostných pretekoch žien na MS v biatlone zlato pre Nórku Eckhoffovú, Paulína Fialková dobehla na 13. mieste

Slovenka na víťazku stratila vyše 70 sekúnd.

V rýchlostných pretekoch žien na MS v biatlone zlato pre Nórku Eckhoffovú, Paulína Fialková dobehla na 13. mieste
Na snímke nórska biatlonistka Tiril Eckhoffová. Foto: SITA/AP

Nórska reprezentantka Tiril Eckhoffová získala zlatú medailu v rýchlostných pretekoch žien na 7,5 km na majstrovstvách sveta v biatlone v slovinskej Pokljuke. Tridsaťročnej Nórke k ôsmemu najcennejšiemu kovu z MS pomohla bezchybná streľba, ktorou sa v konečnom účtovaní prezentovalo iba sedem pretekárok spomedzi 99 štartujúcich biatlonistiek.

Bežecky síce na tom bola lepšie napríklad Francúzka Anais Chevalierová-Bouchetová, tá však na strelnici raz minula a v cieli za Eckhoffovou zaostala o 12 sekúnd. Bronz si prekvapujúco vybojovala bieloruská reprezentantka Hanna Solová, ktorá tiež sklopila všetkých 10 terčíkov a v cieli mala manko za víťaznou Nórkou 14,4 sekundy.

Výborným výkonom sa prezentovala Slovenka Paulína Fialková, ktorá síce raz minula na „ležke“, no streľbu v stoji mala bezchybnú a do cieľa prišla so stratou 1:10,7 min na 13. pozícii. Menej sa darilo jej sestre Ivone, ktorá po jednej chybe v ľahu minula v stoji až trikrát a napokon obsadila 65. priečku. Veronika Machyniaková na prvej položke netrafila raz, na druhej dvakrát a klasifikovali ju na 93. mieste. V nedeľňajšej (14. 2.) stíhačke sa tak zo Sloveniek predstaví iba Paulína Fialková.

Zlato spred roka sa nepodarilo obhájiť Nórke Marte Olsbuovej Röiselandovej, ktorá s dvomi chybami na strelnici skončila na 6. mieste so stratou 43,5 sekundy na svoju zlatú krajanku. Olsbuová Röiselandová vlani získala na MS sedem medailí – päť zlatých a dve bronzové. Z aktuálneho šampionátu už má na svojom konte najcennejší kov zo súťaže miešaných štafiet. Olsbuová Röiselandová v sobotu (13. 2.) prišla o pozíciu líderky celkového hodnotenia Svetového pohára (SP), keďže súťaže na svetovom šampionáte sa rátajú aj do SP. Dostala sa pred ňu práve sobotňajšia víťazka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport