Na hlavný obsah

Veľký návrat divákov na tribúny v NHL, Rangers ich odmenili šiestimi gólmi

Halák ostal na striedačke Bostonu.

Veľký návrat divákov na tribúny v NHL, Rangers ich odmenili šiestimi gólmi
Zápas NY Rangers - Boston Bruins bol aj s divákmi na tribúnach. Foto: SITA/AP

Hokejisti New Yorku Rangers triumfovali v zápase zámorskej NHL v noci na sobotu (27. 2.) na domácom ľade nad Bostonom 6:2. Rangers zdolali Bruins prvýkrát z troch doterajších vzájomných duelov v ročníku.

V Madison Square Garden boli prvýkrát v sezóne aj diváci. Domáci hráči ich po súboji pozdravili a viacerí fanúšikom pri odchode z ľadu darovali hokejky. V bránke hostí nedostal príležitosť slovenský reprezentant Jaroslav Halák.

Na tribúny sa dostalo celkovo 1800 fanúšikov a ich prítomnosť potešila ja Ryana Stromea, autora gólu a dvoch asistencií: „Určite nám dodali iskru. Keď sa hrala hymna, mal som husiu kožu a cítil som energiu, ktorú som už dlho nezažil.“

Brad Marchand z Bostonu strelil svoj 300. gól v základnej časti NHL, prehre však nezabránil. „Strácali sme priveľa pukov a hrali nezodpovedne. Sme sklamaní, nedá sa vyhovárať na únavu, aj keď to bol trochu mentálny boj. Dostali sme ľahké góly a chlapci už potom nenašli správny recept,“ skonštatoval tréner Bostonu Bruce Cassidy.

Minnesota zvíťazila doma nad Los Angeles 3:1 a dosiahla piate víťazstvo za sebou. Zároveň tým ukončila šesťzápasovú víťaznú šnúru Kings. Prispel k tomu aj brankár Cam Talbot, ktorý odchytal prvý zápas od 2. februára, keď mu stopku vystavil covidový protokol. „Zo začiatku mi chvíľu trvalo, kým som sa do toho dostal, ale to je po takej dobe asi normálne. Som rád, že to napokon takto dopadlo a chlapci mi pomohli,“ povedal Talbot.

Colorado uspelo na ľade Arizony 3:2. Víťazstvo „lavín“ režíroval Nazem Kadri, ktorý ku gólu pridal aj dve asistencie. Najmä vďaka nemu Colorado vyhralo po dvoch prehrách. „Keď prehráte dva zápasy za sebou, nie je to ideálne. Chceli sme sa už naštartovať, kontrolovali sme zápas a vyšlo to,“ zhotnotil Kadri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport