Na hlavný obsah

Na bratislavských Palisádach horelo, oheň zasiahol strechu školy

Požiar sa podarilo lokalizovať, školu evakuovali.

Na bratislavských Palisádach horelo, oheň zasiahol strechu školy
Hasiči zasahovali pri požiari strechy školy na bratislavských Palisádach, z dôvodu zásahu bolo odstavené trolejové vedenie. Foto: facebook HaZZ

Bratislavskí hasiči v pondelok (15. 3.) zasahovali pri požiari strechy základnej školy na Palisádach. Do hasenia sa zapojili všetky bratislavské hasičské stanice s viacerými cisternami, informoval Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti.

Z budovy pri požiari evakuovali 87 detí a 21 vychovávateľov z materskej školy a 109 žiakov a 29 učiteľov zo základnej školy. „Všetky evakuované osoby sú v bezpečí v náhradnom objekte – z tohto dôvodu nebolo potrebné na miesto vysielať evakuačný autobus HaZZ,“ informovali hasiči. K požiaru došlo na streche školy, na ktorej pracovali robotníci. Krátko pred jedenástou hodinou dopoludnia zasiahol jej drevenú konštrukciu.

Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať. „Pokračujú v jeho úplnej likvidácii. Na mieste je expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z PTEÚ MVSR z dôvodu, že majiteľ odhadol škodu na viac ako 200 tisíc eur,“ uviedol hasičský zbor v pondelok popoludní.

V okolí budovy bolo v čase likvidácie požiaru vypnuté trolejové vedenie. Dopravný podnik Bratislavy informoval, že prerušená premávka liniek 203 a 207 bude po 14.15 h obnovená.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny