Na hlavný obsah

O rekonštrukcii vlády bola reč aj u prezidentky, Sulík s Remišovou nechcú predčasné voľby

Krízu budú ďalej riešiť na stretnutí u Kollára.

O rekonštrukcii vlády bola reč aj u prezidentky, Sulík s Remišovou nechcú predčasné voľby
Na snímke predstavitelia koaličných strán Za ľudí a SaS po stretnutí u prezidentky Zuzany Čaputovej. Foto: SITA

Ministri zo strán Za ľudí a SaS sa v stredu (3. 3.) popoludní stretli s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Témou ich rozhovoru bola aktuálna koaličná kríza aj bilancovanie roku, ktorý má kabinet za sebou. „Vidíme, že v mnohých veciach táto vláda aj napriek tomu, že mala najlepšie úmysly, urobila mnoho chýb. A z týchto chýb sa chceme poučiť,“ povedala po stretnutí predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová.

Rozprávali sa aj o možnej rekonštrukcii vlády, ktorá by bola príležitosťou na prinavrátenie dôvery občanov v štát a vo vládu. „So znepokojením vidíme, že občania sa často musia zaoberať problémami vlády, hoci tá by sa mala zaoberať problémami občanov,“ skonštatovala Remišová a dodala, že občania by nemali byť svedkami hádok koaličných partnerov.

Predseda SaS Richard Sulík zopakoval, že ich cieľom v žiadnom prípade nie sú predčasné voľby. „Myslíme si, že zloženie národnej rady je dobré, vhodné pre našu spoločnosť, dá sa na tom stavať a koalícia je silná. Sme proti predčasným voľbám, avšak rekonštrukcia vlády je niečo iné,“ povedal. Rekonštrukcia vlády podľa neho nemusí vyvolať predčasné voľby, naopak, mohla by byť riešením, ktoré by upokojilo situáciu a umožnilo pokojné fungovanie počas nasledujúcich troch rokov.

Prezidentka po stretnutí dodala, že už dlhšie hovorí o potrebe sebareflexie a vyzýva na zmenu štýlu vlády. „Pozitívne ma prekvapila miera zhody medzi týmito dvoma koaličnými partnermi. Ako vieme, rokovania v koalícii budú ďalej pokračovať a veľmi si želám, aby takáto miera zhody o potrebných zmenách bola medzi všetkými štyrmi koaličnými partnermi,“ uviedla.

Predstavitelia strán sa následne presunuli na koaličnú radu, ktorú zvolal predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Tam budú pokračovať v rozhovoroch o možnostiach riešenia aktuálnej krízy. Výsledky rokovaní zverejnia až po tomto stretnutí v stredu večer, prípadne vo štvrtok (4. 3.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko