Na hlavný obsah

Osemfinále Slovnaft Cupu prinesie šlágre Trnava – Trenčín či Ružomberok – DAC

Hrať sa bude 7. a 8. apríla.

Osemfinále Slovnaft Cupu prinesie šlágre Trnava – Trenčín či Ružomberok – DAC
Foto zo zápasu FC Spartak Trnava - AS Trenčín. Foto: TASR

Obhajca triumfu vo futbalovom Slovenskom pohári – Slovnaft Cupe 2020/2021 ŠK Slovan Bratislava sa v osemfinále tohto ročníka stretne s MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Rozhodol o tom štvrtkový (25. 3.) žreb v bratislavskej Sieni slávy slovenského futbalu.

Žreb rozhodol tiež o tom, že v rámci ôsmich dvojíc pôjde o dva súboje tímov z najvyššej súťaže Fortuna ligy. Sily si medzi sebou zmerajú trnavský Spartak a AS Trenčín. Šlágrom bude aj duel Ružomberok – DAC Dunajská Streda, ktorý sa odohrá pod Čebraťom.

Hracím termínom osemfinále (5. kolo) je 7., resp. 8. apríl. SFZ ešte musí rozhodnúť, či sa súboje odohrajú na jednotlivých štadiónoch domácich tímov, alebo v štyroch vybraných dejiskách v akejsi „bubline“.

Aktuálny 52. ročník Slovenského pohára museli pre zlú epidemickú situáciu na Slovensku prerušiť pred 4. kolom (október 2020). Po rokovaniach medzi prezidentom Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jánom Kováčikom, generálnym sekretárom SFZ Petrom Palenčíkom so štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivanom Husárom a generálnym riaditeľom sekcie športu Petrom Dedíkom dostal Slovnaft Cup zelenú.

Keďže sú amatérske súťaže a tréningový proces v nich pozastavené, aj preto musel SFZ rozhodnúť, že Slovnaft Cup bude pokračovať bez klubov z Regionálnych futbalových zväzov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport