Na hlavný obsah

Prezidentka žiada premiéra, aby krízu ukončil čo najskôr

Matovič pre ňu na stretnutí nemal konkrétnu odpoveď.

Prezidentka žiada premiéra, aby krízu ukončil čo najskôr
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová vyzvala premiéra Igora Matoviča (OĽANO), aby vládnu krízu ukončil čo najskôr. Povedala to v utorok (16. 3.) po stretnutí s viacerými členmi vlády.

Ako uviedla, verejnosť sleduje konflikty vo vláde už mesiace, pričom vládna kríza trvá dva a pol týždňa. „A na každom dni záleží. Situácia dospela do krajnosti, keď dve strany vyzvali na odchod premiéra a hroziacu menšinovú vládu opakovane a verejne odmieta strana Sme rodina. Pozvala som preto dnes pána premiéra, aby som si vypočula, ako sa chce postaviť k riešeniu tejto kritickej situácie. Nateraz pre mňa nemal konkrétnu odpoveď.“

Pripomenula, že vládna kríza je o to závažnejšia, že sa deje v súbehu s krízou pandemickou. „Treba ukončiť agóniu a konať. Je najvyšší čas,“ podčiarkla s tým, že Slovensko podľa nej potrebuje okamžité zmeny v riadení pandémie a v ešte intenzívnejšej pomoci ľuďom. Tiež zmeny v komunikácii do vnútra krajiny aj navonok. „Za týchto okolností všetci členovia vlády, premiéra nevnímajúc, musia o to viac konať vo verejnom záujme, v záujme republiky a jej občanov. V čase krízy Slovensko potrebuje plne funkčnú a výkonnú vládu,“ uviedla prezidentka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko