Na hlavný obsah

Čaputová vymenovala Sterna za rektora Paneurópskej vysokej školy

Verí, že škola bude napredovať.

Čaputová vymenovala Sterna za rektora Paneurópskej vysokej školy
Zľava v popredí: Vymenovaný rektor Paneurópskej vysokej školy (PEVŠ) Juraj Stern a prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: SITA

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala v stredu (21. 4.) v Prezidentskom paláci v Bratislave staronového rektora Paneurópskej vysokej školy v Bratislave. Menovací dekrét si z jej rúk prevzal Juraj Stern. V jeho ďalšom vedení vysokej školy mu hlava štátu zaželala veľa úspechov. Verí, že škola bude aj naďalej napredovať.

„Paneurópska vysoká škola má na Slovensku reputáciu ustanovizne, ktorá sa dynamicky rozvíja a napĺňa ambície, pre ktoré vznikla. Chce byť centrom moderného vysokoškolského vzdelávania a kvalitného vedeckého výskumu,“ skonštatovala hlava štátu.

Poukázala na to, že za necelé dve desaťročia pôsobenia školy sa v činnosti jej fakúlt objavilo viacero pozitívnych trendov. Vyzdvihla, že venujú pozornosť ako odbornej, tak jazykovej stránke štúdia, ako aj to, že vysoká škola obstáva aj pri uplatnení svojich absolventov v praxi. Podotkla, že udržať takúto vysokoškolskú inštitúciu na ceste modernosti nie je ľahké, je však presvedčená, že staronový rektor bude svoju funkciu opätovne zastávať tak, aby Paneurópskej vysokej škole umožnil ďalší rozvoj a napredovanie.

Prezidentka zároveň pripomenula, že aj pred Paneurópskou vysokou školou, rovnako ako pred všetkými vysokými školami, stojí výzva dostať vysokoškolské vzdelávania na úroveň, ktorá umožní premenu Slovenska na vedomostnú a inovač nú spoločnosť. „Ak sa majú naše univerzity a vysoké školy stať kľúčovými centrami rozvoja, potrebujú nový silný impulz na kvalitatívnu zmenu,“ dodala Čaputová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko