Na hlavný obsah

Polícia vypočúva bývalého ministra hospodárstva Jahnátka

Vypovedal k vyhrážaniu na jeho osobu.

Polícia vypočúva bývalého ministra hospodárstva Jahnátka
Na snímke bývalý minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek. Foto: TASR

Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) vo štvrtok (22. 4.) informovala, že bývalého šéfa rezortu hospodárstva za Smer-SD Ľubomíra Jahnátka vypočúva polícia. „Na podozrivé dotácie v jeho pôsobnosti pri kauzách Babindol, Zlatý kľúčik Bödörovcov a ďalšie som upozorňovala už od roku 2016,“ napísala na sociálnej sieti.

Hoci mal podľa medializovaných informácií vypovedať ku kauze Očistec a bývalému policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi, napokon sa ukázalo, že nevypovedal k mediálne známym kauzám, ale k vyhrážaniu na jeho osobu. Médiám to po približne dvojhodinovej výpovedi potvrdil Jahnátek s tým, že nekonkretizoval, o aké vyhrážanie malo ísť.

„Priznám sa, že celkom som ani nepochopil, k čomu som bol vypovedať. Bola tam nejaká vec, čo sa týkala toho, či sa mi niekto vyhrážal. Mne tie mená ani nič nehovorili. Ja si tie mená nepamätám a ani to nie je pravda. Nikto sa mi nevyhrážal,“ povedal.

Vyšetrovateľ mu mal prečítať svedeckú výpoveď zameranú na vyhrážky voči jeho osobe. „Ja som to hneď poprel a ostatné všetko bola formálna stránka. Bola to len vyhrážka, nič tam viac nebolo. Ja neviem, čoho sa to malo týkať, ani som nepochopil, načo som tu bol. Nebolo tam ani napísané, kedy sa mi mal niekto vyhrážať,“ zdôraznil Jahnátek. Dodal, že to nesúviselo ani s jednou osobou, ktorú obvinili v minuloročných akciách NAKA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko