Na hlavný obsah

K reprezentácii sa pripoja avizované posily zo zámoria a jeden čerstvý majster Slovenska. Prípravu opúšťa pätica hráčov

Slováci odohrajú pred MS ešte dva prípravné zápasy.

K reprezentácii sa pripoja avizované posily zo zámoria a jeden čerstvý majster Slovenska. Prípravu opúšťa pätica hráčov
Na snímke zľava hore tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsey a jeho asistent Ján Pardavý s hráčmi. Foto: TASR - Roman Hanc

K tímu slovenskej hokejovej reprezentácie sa v predposlednom týždni prípravy pred MS pripojí avizovaná pätica hráčov z NHL – Šimon Nemec, Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda.

Doplní ich obranca z majstrovskej Nitry František Gajdoš. V príprave na šampionát už nebudú pokračovať obrancovia Boris Brincko, Daniel Gachulinec a útočníci Jozef Baláž, Matej Kašlík a Servác Petrovský.

Slovenskí reprezentanti odohrajú pred MS ešte dva prípravné zápasy, najbližší v piatok 3. mája v Žiline proti Poľsku. K zmenám v kádri došlo po dvoch zápasoch s Českom, v ktorých Slováci podľahli 1:4 a 2:4.

„Žiadne vyraďovanie v tejto fáze prípravy nie je jednoduché. Viacerí hráči mali v doterajšej príprave lepšie i slabšie momenty. Napokon sme vybrali päticu, ktorá tím opustila. Chlapcom ďakujeme za doterajšie výkony. Pevne veríme, že v budúcnosti sa s nimi v reprezentácii ešte stretneme,“ uviedol asistent trénera Peter Frühauf pre web hockeyslovakia.sk.


Pätica z NHL sa k tímu pripojí postupne. „Očakávame, že s ich príchodom pribudnú skúsenosti a zvýši sa nielen kvalita tímu, ale aj konkurencia v ňom. Dúfame, že si po náročnej základnej časti v NHL oddýchli a budú pripravení nám pomôcť,“ povedal Frühauf.

O druhú účasť na MS zabojuje čerstvý majster SR Gajdoš. „Má za sebou vynikajúcu sezónu. Vlani to dotiahol až na MS, na ktorých nás príjemne prekvapil. V tohtoročnej play off potvrdil výkonnostný vzostup a bol jeden z kľúčových obrancov Nitry na ceste za titulom. Sme radi, že napriek náročnému vrcholu sezóny prijal pozvánku do prípravy a zabojuje o miesto na šampionáte,“ vysvetlil asistent trénera.

Reprezentanti absolvujú najbližší zraz v utorok 30. apríla v Žiline. Následne ich čaká niekoľko tréningových jednotiek, po ktorých odohrajú siedmy prípravný duel pred MS. Ich súperom bude v piatok (3. 5.) od 18.00 hod. nováčik elitnej kategórie Poľsko, ktoré sa do nej vrátilo po 22 rokoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport