Na hlavný obsah

Epidemická situácia v Maďarsku sa lepší, bezplatné parkovanie v mestách preto zrušia

Úrady chceli takto ľudí motivovať cestovať individuálne.

Epidemická situácia v Maďarsku sa lepší, bezplatné parkovanie v mestách preto zrušia
Na snímke policajné kontroly so zvýšenými opatreniami v súvislosti s koronavírusom na hraniciach s Maďarskom v Rajke. Foto: TASR

Bezplatné parkovanie na verejných priestranstvách v maďarských mestách, ktoré zaviedli v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu, do jedného či dvoch týždňov zrušia, napísal v stredu denník Magyar Nemzet.

Platenie za parkovanie zrušili vlani v apríli v rámci prvej vlny koronavírusovej pandémie v snahe motivovať ľudí cestovať individuálne. Po odznení prvej vlny toto opatrenie zrušili v júli a s príchodom tretej vlny ho v novembri 2020 obnovili.

Opoziční primátori miest už dávnejšie vyzývali vládu, aby zrušila bezplatné parkovanie, pretože spôsobuje obrovské výpadky príjmov mestských samospráv. Problémom bolo v mestách aj hľadanie voľného miesta na parkovanie. Ku kritike sa neskôr pridali aj primátori nominovaní stranami vládneho bloku Fidesz-KDNP.

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 633 infikovaných a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 52 pacientov. Celkový počet prípadov infekcie dosiahol 799 588 a počet obetí covidu stúpol na 29 329.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet