Na hlavný obsah

František Majerský odchádza zo Za ľudí. Nemieni sa pozerať, čo sa v strane deje

Zanikne mu tak aj mandát v predsedníctve.

František Majerský odchádza zo Za ľudí. Nemieni sa pozerať, čo sa v strane deje
Na snímke František Majerský, člen predsedníctva strany Za ľudí. Foto: Facebook, Poprad - oficiálna stránka mesta

Prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov František Majerský sa vzdáva členstva v strane Za ľudí, čím sa mu končí aj mandát v predsedníctve strany. Uviedol to v otvorenom liste, ktorý poslal ostatným členom strany.

Tvrdí, že sa v strane dejú veci, proti ktorým predtým ostro vystupovali a proti ktorým chceli ako strana bojovať, čomu sa nemieni prizerať. „Odmietam sa pozerať, ako sa z funkčnej strany stáva strana nefunkčná, ako jej niektorí členovia pozerajú len na svoje záujmy a nie na záujmy ľudí,“ uviedol s tým, že strana nerozumnými rozhodnutiami stojí pred rozkladom a rozpadom.

„Nie sme stranou, ktorá pomáha ľuďom, nie sme stranou, ktorá tu je pre ľudí, nie sme stranou, ktorá háji záujmy ľudí… nie sme nič z toho, prečo sme vznikli,“ zdôraznil Majerský v liste.

Šéfka Za ľudí Veronika Remišová vidí v Majerského odchode snahu frakcie okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) uškodiť strane ešte pred ich odchodom zo zoskupenia.

„Pre osobné ambície táto skupina spôsobila útokmi proti vlastnej strane v priebehu niekoľkých mesiacov veľké škody, keď ich jedinou politickou témou bola snaha o ovládnutie strany v rozpore so stanovami,“ podotkli z tlačového oddelenia Za ľudí.

Kolíková zareagovala, že Majerský úplne slobodne vyjadril svoj postoj a nejde tu o žiadny koordinovaný postup.

„Je na škodu strany, ak sa pri odchode jej členov hľadajú dôvody v nich, a nie v strane samotnej, osobitne v jej vedení,“ zdôraznila Kolíková. Poznamenala, že odchod Majerského a jeho rozhodnutie určite nebolo jednoduché a zo dňa na deň. „Spojil so stranou svoje meno a obrovské úsilie strane pomôcť. Nikdy jej nechcel poškodiť. Posledné udalosti vníma zrejme ako viacerí z nás,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko