Na hlavný obsah

Lotéria očkovaciu horúčku zatiaľ nepriniesla. Súťaž zaznamenala aj kontroverzné momenty

Trom súťažiacim šťastie neprialo.

Piati vyžrebovaní, no iba jedna šťastná výherkyňa. Úvodné žrebovanie očkovacej lotérie prinieslo kontroverzné momenty. Sledovalo ju vyše 570 000 divákov. Výrazný nárast záujmu o očkovanie však ani po dvoch týždňoch od spustenia prihlasovania nevidno.

Prihlásiť sa a sledovať žrebovanie. Dve podmienky na zisk hlavnej výhry pani Zuzana splnila, no zo 400 000 eur sa aj tak netešila. Vysielanie sledovala cez internet a pre oneskorenie zodpovedala potrebné heslo po časovom limite.

Zuzana nebola jediná. Okrem nej nepochodili ani ďalší traja vyžrebovaní.

Pozrite si celú reportáž RTVS, ktorú pripravil Jakub Prok:

Pôvodca nápadu zaviesť očkovaciu lotériu minister financií Igor Matovič (OĽANO) označil vysielanie na sociálnej sieti drámou. Ozvali sa aj oveľa rozpačitejšie ohlasy.

Strana SaS označila priebeh šou za nešťastný a diskriminačný. Na zmenu pravidiel vyzvala aj poslankyňa Vladimíra Marcinková (Za ľudí).

Do očkovacej lotérie sa dosiaľ zaregistrovalo 715 000 ľudí, z toho počas nedeľňajšieho živého prenosu 14 000.

Matovič sa stretol s pani Zuzanou v pondelok (16. 8.) v Prešove. „Väčšina Slovenska cíti, že má morálne právo na výhru a chceme urobiť aj s právnikmi všetko pre to, aby sme výhru mohli vyplatiť. Neprišli sme sľúbiť, neprišli sme odovzdať šek, ale prišli sme povedať, že na ňu myslíme,“ povedal minister financií.

Upresnil, že pani Zuzana pre oneskorený prenos vedela heslo až o 24 sekúnd neskôr, čiže štyri sekundy po limite. Matovič zároveň prisľúbil, že situáciu v prípade internetových divákov bude rezort financií bezodkladne riešiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko