Na hlavný obsah

Katastrofické záplavy v Sudáne si vyžiadali cez 80 obetí

Obdobie dažďov má trvať do októbra.

Už viac ako 80 ľudí zahynulo v Sudáne v dôsledku záplav vyvolaných silnými dažďami, pri ktorých voda zničila a poškodila tisícky domov. S odvolaním sa na vyjadrenie tamojších úradov o tom v pondelok (13. 9.) večer informovala agentúra AFP.

„Od začiatku obdobia dažďov v 11 sudánskych štátoch zomrelo 84 ľudí a ďalších 67 utrpelo zranenia,“ uviedol hovorca miestneho úradu civilnej obrany. Dodal, že k úmrtiam došlo v dôsledku utopenia či zranení spôsobených elektrickým prúdom alebo zrútením domov. V celej krajine počasie zničilo približne 8 400 domov a poškodilo ďalších vyše 27 200.

Obdobie silných dažďov v Sudáne obvykle trvá od júna do októbra, pričom každoročné záplavy ničia v tejto africkej krajine infraštruktúru, obydlia aj úrodu.

Organizácia Spojených národov (OSN) odhaduje, že silné záplavy ovplyvnili v tejto krajine od júla životy už prinajmenšom 102 000 ľudí. Na juhu Sudánu zaplavilo 50 dedín. V dôsledku toho došlo k vnútornému vysídleniu približne 65 000 ľudí, vrátane utečencov zo susedného Južného Sudánu, ktorých tábor sa ocitol pod vodou, uviedla OSN vo svojej minulotýždňovej správe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet