Na hlavný obsah

Regionálne úrady verejného zdravotníctva zintenzívnia kontroly dodržiavania opatrení

Asistovať bude aj polícia.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva zintenzívnia kontroly dodržiavania opatrení
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) v súčinnosti s políciou zintenzívnia mimoriadne kontroly dodržiavania protiepidemických opatrení vyplývajúcich z platných vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Informoval o tom odbor komunikácie ÚVZ SR.

ÚVZ kladie dôraz na dodržiavanie opatrení najmä v červených a horšie sfarbených okresoch, kontroly však budú prebiehať aj v oranžových či zelených okresoch.

„Spolu s políciou sa RÚVZ sústreďujú na dodržiavanie opatrení v prevádzkach verejného stravovania, prevádzkach potravín, v ubytovacích zariadeniach, prevádzkach fitness, wellness či ďalších zariadeniach starostlivosti o ľudské telo,“ uviedol ÚVZ. Kontroly dodržiavania pravidiel vykonávajú aj na hromadných podujatiach, ako sú športové či kultúrne akcie.

RÚVZ kontrolujú dodržiavanie protipandemických opatrení už od začiatku pandémie koronavírusu, týždenne vykonajú v priemere 2 000 kontrol. Zameriavajú sa na maloobchodné predajne, prevádzky verejného stravovania, fitness centrá, obchodné domy, ubytovacie zariadenia a podobné prevádzky. Počet kontrol sa však v spolupráci s políciou má navýšiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko