Na hlavný obsah

Fico: Povinné očkovanie je nechutný fašistický nápad

Vakcinácia musí byť dobrovoľná, tvrdí.

Fico: Povinné očkovanie je nechutný fašistický nápad
Na snímke predseda Smeru-SD Robert Fico. Foto: Facebook/Robert Fico

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico v sobotu (20. 11.) označil povinné očkovanie za nechutný fašistický nápad. Reagoval tak na slová premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), ktorý povedal, že navrhne povinné očkovanie seniorov, ak to bude v súlade s ústavou.

„My v Smere urobíme všetko pre to, aby (napád) na Slovensku nikdy neprešiel. Očkovanie musí byť dobrovoľné a právne postavenie zaočkovaného, testovaného a toho, kto covid prekonal, musí byť rovnaké,“ uviedol Fico na sociálnej sieti.

Povinné očkovanie je podľa neho za všetkými čiarami protiústavnosti. Spochybnil aj účinnosť takéhoto očkovania a poukázal na to, že aj krajiny s vyššou zaočkovanosťou majú rovnaké problémy ako na Slovensku.

Fico avizuje, že ak by vláda presadila povinné očkovanie, Smer by ich napadol na Ústavnom súde SR, tak ako to už spravil pri dvoch vyhláškach úradu verejného zdravotníctva, ktoré majú vstúpiť do platnosti v pondelok (22. 11.).

Premiéra Hegera označil za malé trojročné dieťa so zápalkami. Zároveň sa ho pýta, čo urobí s ľuďmi, ktorí odmietnu povinné očkovanie. „A čo urobíte s človekom, ktorý odmietne protiústavné povinné očkovanie? Dáte mu nejakú pokutu a potom čo? Zatvoríte ho v tábore v Gabčíkove ako migranta?,“ pýtal sa Fico.

Vyzval Hegera, aby odišiel z funkcie a dal ľuďom šancu rozhodnúť o novej vláde v referende. „Inak vás čaká na jar na Slovensku peklo, ktoré tými zápalkami podpaľujete každú hodinu každý deň,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko