Na hlavný obsah

Od pádu mosta pri Kurimanoch uplynulo 9 rokov. Vinníci stále nie sú potrestaní

Pri tragédii zahynuli štyria ľudia.

Od zrútenia rozostavaného diaľničného mosta pri Kurimanoch na Spiši uplynulo vyše 9 rokov. Pri tragédii vtedy zahynuli štyria ľudia.

Okresný súd v Spišskej Novej Vsi už dvakrát vytýčil termíny hlavného pojednávania, súdny proces sa však stále nezačal. Pozostalí chcú vedieť, kto je za smrť ich otcov a manželov zodpovedný.

Druhého novembra 2012, v čase, keď chlapi liali betón do konštrukcie, sa diaľničný most aj so sedemnástimi robotníkmi zrútil. 

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Pri nešťastí napokon prišli o život štyria robotníci. Kto môže za ich smrť, stále nie je jasné. Na Okresný súd v Spišskej Novej Vsi prokurátor podal obžalobu vlani v septembri. Odvtedy boli vytýčené, a potom aj zrušené, dva termíny hlavného pojednávania.

“Klientka by mala byť vypočutá formou videokonferencie z Nemecka. Problém bol výlučne technického charakteru, zabezpečiť miestnosť pre videokonferenciu, tvrdí Martin Puchala, advokát obžalovanej projektantky z Nemecka.

“Stále sú to nejaké nezmyselné výhovorky. Že obžalovaná sa nemôže dostaviť z technických príčin, telemost nefunguje. Zomreli štyria ľudia, malo by sa konať rýchlejšie a hlavne, mal by súd zabezpečiť, aby obžalovaná bola fyzicky na Slovensku. Aby vypovedala tu,“ myslí si Lukáš Chovan, syn obete tragédie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny