Na hlavný obsah

Bratislava dá odmerať hluk a vibrácie, ktoré by spôsobila električková trať popri SND

Mestskí poslanci už schválili územný plán, ktorý s traťou počíta.

Bratislava pokročila v príprave projektu električkovej trate popri budove Slovenského národného divadla (SND). Magistrát dá odmerať hluk a vibrácie pred divadlom. Spraví tak prostredníctvom simulácií prechodu električky. Ministerstvu kultúry, ktoré je vlastníkom pozemkov, to nestačí.

Mestskí poslanci už schválili územný plán mesta, ktorý ráta s električkovou traťou v blízkosti novej budovy SND. Ministerstvo kultúry to dlhodobo odmieta. Obáva sa, že by premávka električiek rušila predstavenia v divadle. Magistrát teraz vypísal súťaž na zhotoviteľa meraní hluku a vibrácií.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Tento krok je takým splnením záväzku voči SND, ministerstvu aj voči verejnosti, že spravíme plnohodnotné merania hluku a vibrácií , ktoré zohľadnia dosahy električkovej trate,“ uviedla hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Nová trať by mala viesť cez Pribinovu ulicu, medzi SND a obchodným centrom Eurovea. Magistrát mesta považuje električkovú trať za najlepší a najvýhodnejší variant. Poukazuje tiež na závery skupiny expertov na akustiku, podľa ktorej môže trať viesť popred divadlo.

Vedenie SND rozhodnutie mesta oceňuje. Podotýka však, že názor na trasovanie električky popri budove nezmenilo a nepovažuje ho za ideálne riešenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny