Na hlavný obsah

Šéf ruskej armády prišiel do Bieloruska preveriť pripravenosť vojakov na manévre

Cvičenie je poslednou časťou spoločných manévrov.

Šéf ruskej armády prišiel do Bieloruska preveriť pripravenosť vojakov na manévre
Ruský prezident Vladimir Putin a náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov. Foto: TASR

Náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov pricestoval v stredu (9. 2.) do Bieloruska, aby preveril pripravenosť ruských vojakov na blížiace sa spoločné cvičenie Ruska a Bieloruska. TASR správu prevzala od agentúry TASS.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že cvičenie s názvom Spojenecké odhodlanie 2022 sú poslednou časťou spoločných manévrov týchto dvoj krajín. Tie sa začali v januári na základe dohody ruského prezidenta Vladimira Putina a bieloruského lídra Alexandra Lukašenka.

Prvá etapa manévrov, ktorá trvala do 9. februára, sa venovala presunu vojakov a vytvoreniu pracovných skupín v Bielorusku, ochrane dôležitých vojenských a štátnych objektov a ochrane štátnych hraníc vo vzdušnom priestore.

Počas druhej etapy od 10. do 20. februára sa uskutoční cvičenie Spojenecké odhodlanie 2022, v rámci ktorých sa budú zúčastnené sily pripravovať na odrážanie vonkajšej agresie, boj proti terorizmu a ochranu záujmov Zväzového štátu Ruska a Bieloruska.

Moskva na hranici s Ukrajinou zhromaždila desaťtisíce svojich vojakov a ešte v decembri predstavila svoje návrhy, v ktorých žiada bezpečnostné záruky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet