Na hlavný obsah

USA uvalili ďalšie sankcie na Rusov vrátane rodiny hovorcu Kremľa

Zmrazia aj majetok ruskému miliardárovi Vekselbergovi.

USA uvalili ďalšie sankcie na Rusov vrátane rodiny hovorcu Kremľa
Na snímke hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Foto: TASR/AP

Spojené štáty v piatok (11. 3.) v súvislosti s inváziou na Ukrajinu uvalili sankcie na ruských oligarchov a politikov. Je medzi nimi aj rodina kremeľského hovorcu Dmitrija Peskova, 12 poslancov ruskej Štátnej dumy a desať členov správnej rady ruskej banky VTB. S odvolaním sa na americké ministerstvo financií to uviedla agentúra Reuters.

Medzi osobami, ktoré sa objavili na stále sa rozširujúcom americkom sankčnom zozname, je aj Peskovova manželka Taťjana Navková a ich dve dospelé deti, Nikolaj Peskov a Jelizaveta Peskovová.

USA tiež zmrazia majetok ruskému miliardárovi Viktorovi Vekselbergovi a 12 členom ruskej dumy vrátane jej predsedu Vjačeslava Volodina.

„Úrad pre kontrolu zahraničných aktív (OFAC) pri ministerstve financií Spojených štátov dnes vydal nové kolo sankcií namierených proti ruským a kremeľským elitám, oligarchom a ruským politickým a národným bezpečnostným predstaviteľom, ktorí podporujú brutálnu a nezákonnú inváziu ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu,“ uvádza americké ministerstvo financií.

OFAC zaradil na sankčný zoznam aj desať osôb, ktoré tvoria správnu radu druhej najväčšej ruskej banky VTB.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet